Buitenritten en wandelingen te paard Gastenboek Elschot Stables Foto's ritten en wandelingen te paard Contact Elschot Stables

Paardrijden te Herselt en Averbode in hartje kempen

Als u wilt paardrijden in één van de mooiste plekjes van de kempen: de bossen van Averbode en Herselt, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Onze vertrekplaats situeert zich aan de rand van het natuurgebied "Het Elsschot". Wij vertrekken van op de parking van bierkroeg "Den Hulst" te Herselt, Hulst nr. 4.

de MerodepaardrijdenpaardpaardennatuurgebiedPaardrijden te Herselt en Averbode in hartje kempen

Het natuurgebied "Het Elsschot" maakt deel uit van het 15km² grote domein "de Merode". Dit voormalige privédomein van de prinselijke familie de Merode werd onlangs opengesteld voor alle natuurliefhebbers. Het is een prachtig gebied gelegen tussen de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en strekt zich uit over de gemeenten Averbode, Herselt, Westerlo, Laakdal, Tessenderlo, Scherpenheuvel-zichem en Geel. Je wordt er steeds verrast door de stilte, door het oude drevenpatroon, door het bos, de heide, door de natuur en cultuur.

In lang vervlogen tijden begaf de familie de Merode zich per koets en te paard van de ene naar de andere plek in dit domein. Vandaag is dat plezier weggelegd voor iedereen die wil paardrijden en onze klanten kunnen er dan ook gretig gebruik van maken. Om iedereen de kans te geven dit unieke gebied te paard te ontdekken organiseren wij begeleide tochten met onze paarden doorheen dit prachtig domein.

Wil u meer weten? Neem dan zeker een kijkje op onze pagina “buitenritten & wandelingen te paard”.

© Elschot Stables - paardrijden herselt - paardrijden averbode - paardrijden kempenReserveer hier uw trektocht!
Home Buitenritten & wandelingen te paard - Trektochten te paardGastenboekFotogallerijContactLinksSitemap